با همکاری روزنامهنگار و پژوهشگر تاریخ فضایی، سیروس برزو، بخشی تحت عنوان «دانشنامه مرزهای بیکران فضا» به عنوان یکی از اصلیترین بخشهای پایگاه اینترنتی علمی، خبری و تحلیلی کیهاننورد، فعالیت خود را آغاز...
- آخرين وضعيت فضانورد ايراني در ماهنامه فناوري فضايي اعزام انسان به فضا، يكي از پر مناقشه ترين موضوعات بخش فضايي ايران است كه مابين سال هاي ٨٩ تا ٩٢ به مدت چهار سال محور فعاليت هاي فضايي قرار گرفت.
- به مناسبت هفته جهانی فضا| شماره یک ماهنامه «فناوری فضایی» منتشر شد شماره يك ماهنامه علمي، خبري و تحليلي فناوري فضايي به مناسبت هفته جهانی فضا، با مطالبی جذاب و متنوع در حوزه فضا و فناوریهای فضایی، آخرین اکتشافات و پیشرفتهای این حوزه، منتشر شد.
- پیشنهاد کیهاننورد: این نمایشگاه را به این هفت دلیل از دست ندهید یکی از بزرگترین رخدادهای هوافضایی جهان به زودی در نزدیکترین فاصله ممکن با ایران رخ خواهد داد اما شواهد نشان میدهد بسیاری از علاقمندان و افراد مرتبط به حوزه هوافضا از آن اطلاع چندانی ندارند.
- بررسی کامل فضاپیمای جدید روسیه | اختصاصی کیهان نورد از ماکس ۲۰۱۵ مدتهاست که روسیه روی کپسول فضایی جدیدش کار میکند و در دو دوره اخیر نمایشگاه بینالمللی هوافضای ماکس، نمایش تبلیغاتی ویژهای از جدیدترین محصول فضایی حوزه سرنشیندارش به پا کرده است.
- گافهای عجیب رسانهای در مطالب هوافضایی+ اینفوگرافیک/ قسمت اول آیا ناسا سازمان هوایی آمریکاست که بزرگترین موشک جهان را طی ۱۱ هفته ساخته است و ۱۰۱۲ متر طول دارد؟
- ماهوارهها چگونه آتشسوزی جنگلها را مهار میکنند؟+ ویدیو آتش در پارک ملی المپیک در آمریکا برای هفتهها ادامه داشته است. با توجه به خشک بودن این جنگلهای بارانی پیشبینی میشود که حریق تا پاییز نیز ادامه داشته باشد.
- نسل جدید کنکوردها ميآيند+ اينفوگرافيک اگر هواپیماهای مسافربری خصوصي مافوق صوت 120 ملیون دلاری عملياتي شود، بعد کنکورد و توپولوف 144 سومين هواپيماي مسافربري مافوق صوت جهان خواهد بود.
- ماهوارههای ناسا: دما امسال رکورد میزند! + اینفوگرافیک ناسا و مرکز دادههای آب و هوایی آمریکا گزارش دادند: کره زمین امسال رکورد گرمایش را خواهد شکست!
- فرصتی برای ناوگان هواپیمایی ایران بعد از توافق هستهای + اینفوگرافیک تحولات صنعت حمل و نقل هوایی ایران پس از توافق هستهای یکی از مهمترین موضوعاتی است در رسانههای خارجی به آن پرداخته میشود.
- شورای عالی فضایی جان تازه گرفت رییس مرکز ملی فضایی ایران در دومین جلسه شورای سیاستپژوهی این مرکز از برنامههای مرکز ملی فضایی برای تدوین برنامه ۵ ساله ششم فضایی و برنامه افق ۱۴۰۴ و آغاز بکار مجدد فعالیتهای شورایعالی فضایی و دبیرخانه آن خبرداد.
- اینفوگرافیک: صنعت ماهواره در یک نگاه نکاتی درباره درآمدهای ماهوارههای فضایی
- امشب میتوانید با کارشناس فضاپیمای نیوهورایزنز صحبت کنید امشب راس ساعت ۱۱ (۲۳:۰۰) یکی از پژوهشگران ارشد پروژه کاوشگر فضایی نیوهورایزنز به صورت مستقیم با استفاده از گوگل پلاس هنگآوت آن ایر (Google+ Hangout on Air) با علاقمندان صحبت خواهد کرد.
- ویدیو: تست گرم نخستین رانشزایی که با پرینت سهبعدی تولید شده است ویدیویی از تست گرم نخستین رانشزا (تراستر) جهان که با فناوری پرینت سهبعدی تولید شده است...
- چرا اخبار هوافضایی رسانهها پر از اشتباه است؟ بارها و بارها پیش آمده است که مطالب و محتوای منتشر شده هوافضایی در رسانههای عمومی داخلی دارای اشتباهات عجیب علمی بوده و حتی گاها اخبار کاملا نادرست و غیر واقعی به مخاطب منتقل میشود. اما چرا انتشار این مطالب ادامه دارد؟
- محلی برای مهمترین تصمیمات راهبردی فضایی کشور این روزها یکی از مهمترین نهادهای فضایی کشور در حال آمادهسازی است و احتمالا به زودی فعالیت رسمی این مرکز آغاز خواهد شد.
- پنج پرنده سرّی نظامی دنیا ویدیو/ این پنج هواگرد یا فضاپیمای نظامی، سرّیترین پرندههای دنیا هستند...
- اقیانوسها و ماهوارهها ویدیویی از مطالعه و بررسی اقیانوسها از فضا
- مرزهای بیکران فضا به کیهان نورد اضافه شد! با همکاری روزنامهنگار و پژوهشگر تاریخ فضایی، سیروس برزو، بخشی تحت عنوان «دانشنامه مرزهای بیکران فضا» به عنوان یکی از اصلیترین بخشهای پایگاه اینترنتی علمی، خبری و تحلیلی کیهاننورد، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
- ما مقصریم نزدیک به نیم قرن از شروع فعالیتهای فضایی کشور در حوزه سنجش از دور سپری شده است.
- فضاییها به کمک زلزلهزدگان نپال رفتند ناسا (سازمان فضایی آمریکا) مکانیسمی را طراحی کرده است که گروههای امداد را قادر میسازد ضربان قلب کسانی که در زیر آوار حاصل از زلزله حبس شدهاند را تشخیص دهد.
- صرفه ۱۲ میلیوندلاری با تاکسی فضایی خصوصی ناسا میگوید پرواز فضانوردان با بوئینگ و اسپیس ایکس ۱۲ میلیون دلار به ازای هر صندلی صرفهجویی به همراه دارد.
- دولت روحانی فناوری فضایی را برای افزایش رفاه مردم میخواهد، نه نمایش! روز گذشته مراسم معارفه ریس جدید سازمان فضایی ایران برگزار شد. سخنان مسئولان جدید فضایی کشور نشان میدهد دولت روحانی میخواهد با تدبیر مشکلات فناوری فضایی کشور را حل کند.
- یک پرتاب و هزار آرزو کمی عجیب است اما بر اساس شواهد موجود سالها پیش موشکباران شهرهای کشورمان نقطه عطفی شد بر کسب فناوری و دانشی برای جمهوری اسلامی ایران که امروزه به عنوان یکی از مهمترین عوامل توسعه پایدار جهان امروز شناخته میشود.
- فضا و ماهوارهها چگونه اقتصاد و تجارت را متحول میکنند؟ فناوری فضايي داراي منافع اقتصادي پيدا و پهنان متعددي است و استفاده از ماهواره باعث كاهش هزينهها و سرعت در انجام امور بسياري ميشود.
- ماهوارههای فضایی چگونه با بیماریهای مهلک مقابله میکنند؟ کارشناسان سنجش از دور بر این باورند که پیشبینی بیماری با کمک دادههای ماهوارههای سنجش از راه دور میتواند فرصت ویژهای را برای مبارزه با بیماری و نجات جان انسانها به وجود آورد و اطلاعات و تصویرهای به دست آمده از ماهوارههای محلی میتوانند برای مدلسازی محل احتمالی وقوع بیماری به کار روند.
- مذاکره چین و روسیه درباره سازگاری گلوناس و بیدو روسیه و چین درباره سازگاری تخصصی سامانههای موقعیتیابی ماهوارهای خود در حال گفت و گو هستند.
- پایان اختلافات هند و روسیه در مورد پروژه جت جنگنده نسل پنجم هند و روسیه در حالت کلی برای تقسیم نوع کار در زمینه مرحله تحقیق و توسعه پروژه نسل پنجم هواپیمای جنگنده به توافق رسیدند.
- سومین موفقیت موشک ضد ناو جدید لاکهیدمارتین موشک هوا به سطح الآرایاسام (LRASM) سومین پرتاب موفق خود را از سکوی هواپیمای بمب افکن بی-۱ پشت سر گذاشت.
- حضور موشکهای روسیه در اکراین؟ انگلستان اعلام کرد عکسهایی وجود دارند که نشاندهنده حضور ارتش روسیه در اکراین هستند.
- موفقیت در سفر شش ساعته به فضا در 18 فوریه سال جاری (۲۹ بهمن ۱۳۹۳)، فضاپیمای باربر روسی، سفری 6 ساعته را به ایستگاه فضایی بینالمللی با موفقیت پشت سر گذاشت.
- واعظی: از خدمات فضایی بهره ببریم واعظی با بیان اینکه در دنیای امروز بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار از طریق فضا درآمدزایی می شود خاطرنشان کرد: ۶۰درصد از این درآمد که حدود ۱۹۰ میلیارد دلار می شود مربوط به درآمدزایی از محل ماهوارهها است.
- روحانی: دانشگاهها در علوم فضایی موازی کاری نکنند رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه علوم فضایی باید یک تقسیم کاری میان دانشگاه ها صورت گیرد، گفت: دانشگاههای ما نباید کار موازی کنند، بلکه باید یک کنسرسیوم از دانشگاههای مختلف ایجاد کنیم و هر کدام یک تحقیقی انجام دهند.
- در مراسم روز فناوری فضایی چه گذشت؟ مراسم روز فناوری فضایی روز سه شنبه 28 بهمن ماه با حضور حسن روحانی رئیس جمهور و سایر مقامات کشور برگزار شد.
- حکم رئیس جمهور درباره واگذاری پژوهشگاه هوافضا ابلاغ شد معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه پژوهشگاه هوا و فضا دوباره به وزارت علوم واگذار شد، افزود: ابلاغیه واگذاری این پژوهشگاه از سوی رئیس جمهور در ابتدای همین ماه امضا و به وزارت علوم ابلاغ شد.
- موافقت ۱۵ درصدی کارشناسان با پرتاب انسان به فضا نتایج نظرسنجیای که سال گذشته در دانشگاه تهران انجام شد نشان میدهد اکثریت کارشناسان صنعت هوافضای کشور، فناوری فضایی را برای افزایش کیفیت زندگی مردم میخواهند نه تبلیغات.
- در عرصه پرتاب ماهواره هنوز در فاز ماهوارههای تحقیقاتی هستیم معاون وزیر دفاع گفت: ماموریت ماهواره فجر سنجش از دور است و ۲ نوع دوربین روی آن نصب شده است. هر دوی این دوربینها ساخت داخل کشورمان و بومی است و برای اولین بار در فضا قرار میگیرد.
- موفقیت اولیه ماهواره فجر در ارتقای مدار به نظر میرسد چهارمین ماهواره ملی ایران نخستین ماموریت تغییر مداری را با موفقیت انجام داده که گامی مهم برای افزایش توانمندی پرتاب ماهوارههای سنگینتر به مدارهای بالاتر است.
- ویژگی اصلی ماهواره فجر چیست؟ ماهواره فجر یکی از پیشرفتهترین ماهوارههای ایرانی است که از توانایی مانور و ارتقای مداری برخوردار است.
- ماهواره فجر با موفقیت پرتاب شد چهارمین ماهواره بومی کشور در مدار قرار گرفت.
یک تیتر یک خبر
نظرات اخیر
در دیگر رسانه ها
پرسش و پاسخ
چند رسانه ای
جستجو درباره " نجوم "

روی مدار زمین ثابت، نقاط خاصی وجود دارند که از آنها به عنوان نقاط مداری یاد میشود. این نقاط مداری طبق قوانین مصوب بینالمللی در اختیار کشورهای مختلف جهان قرار میگیرد تا بتوانند از آنها برای قرار دادن...

پشرانش فضایی هر روشی است که برای شتاب دادن فضاپیماها و ماهوارهها استفاده شود.

یکی از مشکلات قابلتوجه بخش فضایی کشور عدم توجه و اعتقاد جمعی نهادهای فضایی داخلی به سند جامع توسعه هوافضای کشور و نقشه راه فضایی تدوینشده در این زمینه است.

روزنامه شرق امروز اول اردیبهشت ۱۳۹۴ در یک مطلب مفصل در صفحه علم از نگاه چند کارشناس به بررسی تغییرات اخیر مدیریتی در حوزه فضایی کشور پرداخته است. در این پرونده محمدامین آهنگری، عباس خاراباف و دکتر حسن ناصح،...

عباس خاراباف، روزنامه نگار و کارشناس فضایی کشور هفتم دی ماه سال جاری طی یک نامه به معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از او خواسته بود تا تدبیری برای وضعیت بلاتکلیف فضایی کشور اندیشه کند.
ویدئو ی جالبی بود فقط لطفا امکان دانلود...